Blogg

Når skal jeg sette igang min Mosquito Magnet?

Er det på tide å starte din Mosquito Magnet myggfelle ennå? Hvordan kan du vite når mygg og stikkende insekter kommer? Hva gjør myggsituasjonen verre? Mosquito Magnet-eiere spør seg selv dette hvert år og under har du noen svar!

1 – NÅR DU HAR GJORT EN SJEKK AV FELLEN

Hver vår, like før myggsesongen rammer ditt område, bør du ta noen minutter å forberede din Mosquito Magnet for den kommende og travle sesongen. Denne sjekken vil hjelpe fellen din til å løpe jevnt i de neste månedene.

Sjekk nettet – Må nettet ditt byttes ut eller er det good to go en sesong til? Nettet skal være rent for å tillate luftgjennomstrømning og vi anbefaler deg å ha to nett så du kan bruke det ene mens du tømmer det andre uten å avbryte prosessen.
Sjekk regulatorslangen– er regulatorslangen hel og fin? Husk at regulatorslangen ikke varer evig og må byttes ut med jevne mellomrom.
Renhold– Er fellen rengjort innvending/utvendig. Vask/støvsug fellen. Spesielt viktig er å sørge for at sideventiler er frie for mygg.
Batteri– Er batteriet gammelt er det mulig det ikke er nok strøm i det til å starte fellen (gjelder feller som går på batteri) – da er det på tide å skaffe nytt.

Ved å utføre disse enkle oppgavene er din Mosquito Magnet® klar til å slås på og starte en ny sesong med myggfangst.

2 – NÅR TEMPERATURER KRYPER OVER 10 GRADER

Mygg blir aktive når temperaturen øker og når den når 10 grader og oppover i lengre tid vil den bli mer og mer synlig. Hvis du har sjekket værvarselet og nattetemperaturen forventes å være over 10 grader er det på tide å starte din Mosquito Magnet. Tidlig på våren kan vi i Norge oppleve store forskjeller på temperatur på dag og natt. Fellene er ment å gå når gjennomsnittstemperaturen gjennom døgnet er over 10 grader.

3 – NÅR VÆRFORHOLD ER GUNSTIGE

Mygg legger eggene sine i stillestående vann og eggene utvikler seg på så lite som to dager. Knott legger eggene sine i vann, gjørme eller våt sand og klekkes tre dager etter å ha blitt lagt i vann.

Alle disse skapningene drar nytte av økte muligheter til formere seg, som vanligvis kommer etter mye nedbør eller ved snøsmelting om våren. Uvær/regn vil gi grobunn for insektvennlige pytter og fylle opp tilfeldige gjenstander som holder vann. Naturligvis tar insekter full nytte av slike hendelser.

Når uvær/regn er ventet bør du kontrollere at myggfellen er oppe og at fangstnettet er tomt. Etter hvert som alle eggene klekkes, vil fellen være klar til å fange dem før de stikker deg!

4 – NÅR DU MERKER AT MYGGEN ER AKTIV

Uansett temperatur kan du finne deg selv i en «perfekt storm» av myggvennlige forhold – når varme, fuktighet, og et værmønster jobber for mygg i stedet for mot dem. Resultatet? Horder av mygg og knott som er ivrige etter å angripe deg, din familie eller generelt alle som kommer inn på eiendommen din.

Det bringer oss til det viktige punktet om Mosquito Magnet – når som helst, gjerne 2 uker før klekkingen starter- er et godt tidspunkt å starte myggfellen på! Det er temperaturen som avgjør så dette kan være i mars (hvis våren har kommet) eller mai/juni. Når spiller mindre rolle; bare sørg for at du har den på når du opplever at myggen har kommet.

5 – MINST TO DAGER FØR DITT STORE UTENDØRSARRANGEMENT

Planlegger du et utendørs bryllup, fest eller en annet utendørs arrangement? Med din Mosquito Magnet rengjort og klar til å starte, må du bare bestemme det beste stedet for fellen din. Når det er funnet, få startet opp fellen og la det gå minst to hele dager før gjestene begynner å ankomme. Ideelt sett anbefaler vi 1 ukes drift ved større utendørsarrangementer.

6 – FOR BEDRIFTER

Hvis du er en bedriftseier som bruker Mosquito Magnet for å beskytte kunder og ansatte mot insektbitt må du sørge for at fellen din er oppe! Du vil ha fellen din rengjort og klar til bruk minst 48 timer før myggen begynner å klekke.

Sørg også for å lære opp ansatte på vedlikehold av fellen. De trenger å vite hvordan man bytter propan, tømme nett og bytte R-oktenol. Du vil at din Mosquito Magnet®-felle skal være aktiv til enhver tid. Ved avbrudd i prosessen må du starte helt på nytt og da tar det 7-10 dager før det vil bli bra og myggfritt igjen.

TILBEHØR OG TIPS FOR MYGGSESONGEN

Hver Mosquito Magnet krever spesifikt tilbehør og vedlikehold:
Nett – Vær forberedt på å bytte fangstnett så snart de er fylt halvveis. Døde mygg og andre insekter kan tette maskinen og blokkere luftstrømmen. Sørg for at sidevifter holdes rene.
Luktstoff – Dette er vesentlig å bruke for å lokke mygg og andre stikkende insekter til fellen din. Dette bør byttes hver 3-4 uke.
Propantank – Myggfellen bruker propan for å skape CO2. Forvent å bytte propan cirka hver 3 uke.